Ambient

Moderno stanovanje v Tel Avivu za štiričlansko družino

Sodobno stanovanje, veliko 104 m2, se nahaja v Tel Avivu v Izraelu. Leta 2017 je njegovo prenovo zasnoval Mickey Ben-Gan. V stanovanju biva par v 40. letih, mož je gradbenik in oblikovalski navdušenec, njegova žena pa je svetovalka, ki potrebuje delovni prostor doma. Imata dva otroka, stara 5 in 8 let.

Ambientdizajn 6.3.2018, 9:22

Pred prenovo je bilo stanovanje zaprto in razdeljeno na majhne prostore, čudovit in senčen pogled na ulico pa je bil popolnoma neizkoriščen. 

Lastniki so želeli prostorno, svetlo in harmonično stanovanje, ga odpreti do balkona ter dodati še eno spalnico in delovni prostor z veliko prostora za shranjevanje. 

Načrtovanje prenove stanovanja je potekalo 6 mesecev, ki so jo nato izvedli v dveh mesecih. 



Glavni bivalni prostor se nahaja ob balkonu ter velikih oknih, ki prinašajo naravno svetlobo in drevesa v dnevno sobo, saj je ta del stanovanja obrnjen na ulično stran. Da bi ustvarili odprt tloris, so podrli večino nenosilnih notranjih sten. Nekateri betonski nosilci so bili izpostavljeni, prav tako sta bila izbrana betonski tlak in hrastov parket

Televizija visi na drogu med jedilnico in dnevno sobo ter jo je mogoče gledati v obeh prostorih. S prenovo je kuhinja postala del glavnega prostora. Ustvarili so veliko in zračno moderno kuhinjo z otokom in jedilnico v kombinaciji bele barve in hrasta, ki je kot nalašč za druženje. 

Potreba po velikem in odprtem prostoru na eni strani in potreba po ločenem delovnem prostoru na drugi strani je arhitekta napeljala k postavitvi knjižne omare, ki se nahaja za kavčem v dnevni sobi in deli delovni prostor od dnevne sobe. Črn kovinski regal z lesenimi hrastovimi škatlami se ovija okrog vodoravnega okna in ustvarja odprt/zaprt prostor. Tanke linije železa skupaj z lesenimi škatlami ustvarijo zanimivo in harmonično kompozicijo, ne da bi obremenile prostor. 















Najzahtevnejši kos notranje opreme je omara v predsobi. Omara omogoča shranjevanje na obeh straneh, hkrati pa loči vhod od glavne spalnice brez vmesne stene. 

Da bi povečali naravno prezračevanje v spalnici in premagali splošno dojemanje, da morajo mokri prostori imeti naravno prezračevanje, so uporabili rešitve, ki niso nič manj učinkovite od naravnega prezračevanja. Kopalnico so postavili v osrednji prostor, medtem ko so okna in naravno prezračevanje na območju spalnice. Obe kopalnici oblikujeta veliko kocko. 







Ena otroška spalnica ima zelo veliko okno in veliko naravne svetlobe, druga pa je manjša in je nastala iz bivše družinske kopalnice. Obe sobi sta opremljeni z minimalističnimi belimi omarami, ki jih poživlja odprt knjižni regal pastelno zelene barve







Foto: Gidon Levin, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki