Ambient

Svetla minimalistična hiša v Gubbiu

Svetlo minimalistično enodružinsko hišo MM, ki se nahaja v Gubbiu v Italiji, je leta 2014 zasnovalo podjetje Menichetti+Caldarelli. Minimalistična hiša je svetla, prostorna, lesena kuhinja in jedilna miza prinašata v prostor toplino, medtem ko kamin s staranim kovinskim ovojem in okrašen strop ustvarjata zanimivost interierja in sta središče hiše.

Ambientdizajn 2/17/2016, 1:52 PM

Minimalistična estetika je ustvarila interier, ki je opremljen z najnujnejšim, kljub temu pa je udoben in pomirjujoč. Izčiščen dizajn notranje opreme in monokromatsko barvno paleto dopolnjuje tlak iz epoksi smole v odtenku bele kave.

Zaradi steklenega podnožja je jedilna miza 'lebdeča', dizajn pa izčiščen in minimalističen. Svetilke so element, ki se ponavlja v več prostorih.

Večina od nas izbere bel strop, ker je varna izbira. Nenazadnje se bel strop ujema z vsem, kar je v prostoru, bel strop pa naredi prostor večji in svetlejši. Medtem ko je to pogosto res, pleskanje stropa z barvo, ki ni bela, ni nujno slaba izbira. Pravzaprav ima dramatičen učinek nebele barve številne prednosti in vplive na oblikovanje prostora. Več v članku Dodajte barvo in dramo v sobo s poslikavo stropa.

Okusno zasnovan kamin je eden najpomembnejših vidikov zasnove glavnega bivalnega prostora v domu. To je pogosto prva stvar, ki jo oko zagleda ob vstopu v dnevno sobo oz. dnevno-bivalni prostor. Tako kot pri vseh drugih stvareh v domu sta tudi podoba in okrasitev kamina neposreden odraz našega stila. Dekorativne ideje za ureditev kamina naj vas usmerijo na pravo pot načrtovanja glavnega bivalnega prostora.

Na vrhu stopnišča se odpira pogled na dvovišinsko dnevno sobo.

Moderna lesena kuhinja, ki jo sestavljata niz visokih omar in velik kuhinjski otok, se nahaja za stopniščem in je z njim ter z jedilnico vizualno povezana preko zastekljenega dela.

V zgornjem nadstropju se nahajajo spalnice in kopalnici.

Spalni prostori so potrebovali več topline, zato so arhitekti tla prekrili z leseno talno oblogo, eno kopalnico pa prekriva vzorčasta keramika Mutina, ki je tako rustikalna kot tudi sodobno minimalistična. Etno je pač fletno!

Navdih:

Vam je všeč izčiščen, minimalističen dizajn? Tole penthouse stanovanje se nahaja v Nemčiji, leta 2015 pa ga je zasnovalo podjetje Honey and Spice. Med vsemi notranjimi materiali, s katerimi gradimo domove, dajemo hrastu prednost pred vsemi drugimi materiali. Čeprav so naše hiše zgrajene iz opeke in malte, najdemo hrastov les med predmeti oziroma površinami, s katerimi okrasimo notranjost doma. V sodobnih časih je hrastov les postal priljubljen material, njegova uporaba pa ni odvisna več od družbenega statusa oziroma debeline denarnice. Več v članku Minimalizem in hrastov les za toplo vzdušje.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki