Dizajn

7 najodmevnejših slovenskih domov v letu 2016

Zanimivo urejene domove si vedno radi ogledamo, še toliko bolj pa domove, ki so delo slovenskih arhitektov in oblikovalcev. V letu 2016 smo predstavili kar nekaj privlačnih slovenskih projektov. S klikom na povezavo si lahko še enkrat ogledate 7 najzanimivejših domov v celoti:

Ambientdizajn 1/10/2017, 3:41 PM
Situla: GAO arhitekti opremili moško stanovanje

Prijetno in svetlo stanovanje samskega moškega, ki se nahaja v sodobni poslovno-stanovanjski stavbi Situla v središču Ljubljane, je oblikovalo podjetje GAO arhitekti. 84 m2 veliko stanovanje s čudovitim pogledom na Ljubljanski grad je kot nalašč za ustvarjanje stanovanja z značajem za dinamičnega in uspešnega moškega.
Toplina skandinavskega stila že na vhodnih vratih

Mlada naročnica se je pri opremljanju stanovanja odločila za strokovno pomoč arhitekta, saj je želela funkcionalno opremljeno stanovanje in bolje izkoriščen prostor. Prostorama je s pomočjo hrastovega lesa in umirjenih barv preobrazila neopremljen prostor v prijeten dom, v katerem začutimo toplino skandinavskega stila že na vhodnih vratih.
Pasivna gradnja: moderni leseni hiši z razgledom

Podjetje Domeko d.o.o. je za zasebnega investitorja na romantični in hkrati priročni lokaciji zgradilo dve pasivni hiši, ki sta kmalu ukradli srce dvema mladima družinama. Očarala ju je predvsem brezhibna kakovost, ki je bila skozi celotno zasnovo in gradnjo na prvem mestu. Poleg objema harmonije narave se hiši ponašata tudi s čudovitim razgledom na Trzin. Za to poskrbita edinstveni terasi, ki nudita prostor za pozdrav jutranjemu soncu, druženje ob dobri hrani in pijači ter intimno razvajanje v jacuzziju pod zvezdami.
Dom slovenskega oblikovanja

Oktober ni le mesec oblikovanja, ampak je tudi mesec, ko so v Ljubljani odprli trendovsko stanovanje, ki je opremljeno izključno z izbranimi kosi slovenskih oblikovalcev, zato poimenovanje Dom slovenskega oblikovanja. 
Stara očetova garaža je postala dom mlade družine

Iskanje prvega stanovanja je za vsako mlado družino stresen proces, saj so cene novih nepremičnin pogosto nerazumno visoke. Z dobro idejo in premišljenim načrtovanjem lahko v prijetno bivališče spremenimo še tako neobičajen prostor. Na portalu Ambientdizajn smo predstavili že kar nekaj tujih domov, ki so nastali v stari šoli, delavnici, skladišču, garaži ... Dragi bralci, veseli nas, da vam lahko predstavimo tudi slovenski primer tovrstne preobrazbe prostora. Mlada družina se je odločila, da si svoj dom ustvari kar v nekdanji očetovi garaži za avtodom. Med ekipo Celovito in lastnikoma je prišlo do ustvarjalne sinergije, ki je rodila izjemen rezultat.
Izjemna lesena hiša, ki jo obdaja gozdna kulisa

Lesena hiša je počitniški objekt mlade družine. Družina večino časa preživi v tujini, in sicer v večjem mestu, zato si je v Sloveniji, v domačem okolju zaželela objekt, kjer se lahko posvečajo drug drugemu in uživajo v naravi. Nastal je moderen objekt, ki se zliva z naravno kuliso, notranjost pa je zaradi svojega preprostega skandinavskega značaja pomirjujoča in pristna.
Detajl in celota: hiša s perforiranimi paneli

18. novembra 2015 so v Beogradu podelili arhitekturne nagrade BravaCasa Design Awards 2015, tekmovanje pa vključuje arhitekte z območja celotne nekdanje Jugoslavije. Najlepši interier v kategoriji nad 100 m2 je po mnenju žirije projekt, poimenovan 'Hiša s perforiranimi paneli'. Za avtorici projekta, Marjetko Lužovec Hrvatin in Matejo Lužovec iz podjetja Detajl in celota, je arhitekturna nagrada tako potrditev preteklega dela kot tudi zagon in potrditev, da sta na pravi poti. V pogovoru sta arhitektki podrobneje predstavili nagrajeno hišo z unikatno zasnovanimi perforiranimi paneli.
Foto: arhitekturni biroji Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki