Ideje za dom, nasveti, trendi

Kako urediti prijetno otroško sobo

Ureditev in okrasitev otroške sobe je težka naloga za prav vsakega starša. Po drugi strani je okrasitev otroške sobe zabaven družinski projekt, ki ga morate ustvariti skupaj z otrokom.

Ambientdizajn 3/22/2015, 9:52 PM

Najprej izberite temo otroške sobe, nato pa se osredotočite na vse pohištvene elemente, ki bodo prispevali k uresničitvi projekta.

Če boste izbrali belo pohištvo, boste stene otroške sobe večkrat lahko popolnoma preoblikovali s plastjo sveže barve. Možnosti so neskončne. Če boste izbrali nevtralne ali pastelne barve, se bodo le-te neopazno pomešale z ostalim dekorjem, s posteljnino, z zavesami ter pohištvom.

Uokvirite najboljše otroške risbe, ki ste jih do sedaj hranili v predalih ali obešali na hladilnik. Na ta način bo otrok dodal prostoru izvirno osebno noto, ki bo tudi ena najlepših podrobnosti.

Lahko izberete tudi veliko stensko nalepko ali tapeto, ki bo prostoru dala svežino. Tudi posteljnina lahko dramatično spremeni videz prostora, zato je zelo pomembno, da izberete barve, ki bodo nasprotne z nevtralnimi stenami in notranjo opremo, vseeno pa ne bodo preveč agresivne.

Pohištvo v otroški sobi naj bo varno, predvsem pa naj otroka navdušuje.

Preden začnete uresničevati ustvarjalni projekt, se prepričajte in se posvetuje s svojimi otroki in poslušajte njihove ideje.

Morda bo vaša princeska mirno spala samo ob rožnati nočni omarici in pikčasti lučki, vaš 'gusar' pa nujno potrebuje lesen zaboj za vse zaklade in najstnik/najstnica veliko ogledalo za vsakodnevno lišpanje.

Foto: www.architectureartdesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki