Kuhinja

Minimalistična kuhinja in njeno sproščujoče okolje

Leta 2016 je avstralsko podjetje Cannyjev Design v Melbournu zasnovalo sodobno dvonadstropno hišo. Nova fasada sodobnega dizajna, ki spominja na cement, dopolnjuje elegantno in minimalistično notranjost. Notranja oprema v monokromatski barvni paleti, velike steklene površine in površine iz marmorja ustvarjajo moderno zasnovan interier.

Ambientdizajn 10/20/2016, 6:12 PM
Preprostost omogoča, da se osredotočimo na namen in funkcijo prostora ter skrbno izbrano opremo, zato so arhitekti izbrali minimalno število barvnih kombinacij, saj ustvarjajo pomirjujoče in uravnoteženo okolje. Pri tem niso uporabili samo bele in črne barve, ampak so z umetniškimi deli poživili minimalistični interier in vanj vnesli močne, enobarvne odtenke vseh barv. 

Navdih: Bar Shugaa: pastelne barve in kristali iz bakraV minimalistični kuhinji prej opazimo zelenje, ki prodira skozi ozko okno, kot pa viseče omarice, ki se zaradi nevtralne barve in minimalistične zasnove zlijejo s stenami. Retro stil povezujemo z močnimi barvami, v tej jedilnici pa se zaradi nevtralne barvne palete stil približa skandinavskemu vzdušju. 

Večina minimalističnih interierjev ima enostaven in preprost pristop do barv. Verjetno ste opazili, da imajo minimalistične hiše ponavadi precej velika okna, ki omogočajo naravno svetlobo, stene pa so običajno nevtralne, le tu in tam je poudarek močnejše barve. Svetloba in nevtralne barve naredijo dom odprt, vabljiv in zračen. To je sproščujoče okolje, ki osrečuje.

V minimalistični spalnici so arhitekti ustvarili vzdušje na nasprotju bele in črne barve. Barve so uravnotežene, zato garderobni del kljub temni barvi ni temačen, ampak dramatičen.

V kopalnici staršev se nadaljuje monokromatska barvna paleta, vendar prevladujejo svetli odtenki marmorja, medtem ko so kovinski elementi in armature črne barve.

Prostori, ki so namenjeni otrokom, obsegajo večnamenski prostor za druženje, fantovsko in dekliško sobo ter kopalnico.

Navdih: Okrasimo prazne stene v otroški sobi

Vrnimo se v pritličje, kjer se nahaja še nekaj prostorov: domača pisarna, garderobna soba, stranišče in pralnica. Prav zaradi izbrane barvne palete in materialov so tudi ti pomožni prostori elegantni. Navdih:

Projekt H ali retro zgodba moderne kuhinje

Foto: Derek Swalwell, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki