Kuhinja

Moderna bivalna kuhinja v skandinavskem stilu

Vizualizacija skandinavskega stanovanja je delo podjetja Image Box Studios. Image Box Studios je za mlado družino zasnoval dom, v katerem se prepleta podeželska estetika s skandinavskim stilom, z dodatki pa so v dom vnesli tudi kanček boemskega, industrijskega in eklektičnega stila. Udobno pohištvo in poudarki živahnih barv so elementi, ki ustvarjajo bivalno okolje, v katerem se dobro počuti vsa družina.

Ambientdizajn 6/14/2016, 12:51 PM

Na vrhu stopnišča se nahajajo trije veliki prostori, ki so bogato obsijani z naravno svetlobo. V desnem prostoru so arhitekti uredili dnevno sobo, v srednjem bivalno kuhinjo z jedilnico in zajtrkovalno-ustvarjalnim kotičkom, v zadnjem prostoru pa se nahaja spalnica staršev.

Zaradi rustikalno-sodobne mešanice materialov in elementov različnih stilov je ta bivalna kuhinja z jedilnico privlačna, udobna in uporabna v različnih trenutkih dneva. Arhitekti so bivalno kuhinjo postavili v središče doma, zato še kako velja, da je srce doma.

Moderna bivalna kuhinja v skandinavskem stilu

Desno od bivalne kuhinje se nahaja dnevna soba, ki daje vtis podeželskega dvorca, a dodatki, svetila in barve nas odvračajo od tradicionalne podobe s temnimi barvami, težkimi zavesami in nagačenimi trofejami.

Živalske skulpture iz žice, porcelana ali papirnate kaše prinesejo na stene doma divjo plat življenja na najbolj odgovoren način, lahko pa izberete tudi pravo trofejo in steno iz recikliranega les, ki prinese toplino v interier. 

Ker je zima dolga, je kamin v skandinavskem domu nujen. Za razliko od ameriških domov skandinavski kamini običajno ne zasedajo osrednjega položaja na steni, saj niso okrašeni. Ti kamini so bili funkcionalni, saj so zagotavljali toploto in prostor za kuhanje. V sodobnih skandinavskih hišah ni več v ospredju funkcionalnost, zato je oblikovanje in postavitev kamina bolj svobodna in je malce bolj osrednja točka, kljub temu pa so še vedno potisnjeni v kot sobe.

Navdih: Opečnata stena vnese eleganco v dom

Čeprav ne poznamo starosti otrok, bi bilo zaradi igre, gibanja otrok in starševskega nadzora primerneje, če bi se za kuhinjo nahajala otroška soba oziroma igralnica, ne spalnica staršev. Stil spalnice nam je kljub temu všeč, saj je notranja oprema spalnice lahkotna in igriva, skandinavski stil pa se je pomešal z obalnim stilom.

Navdih:

Notranja oprema v skandinavskem stilu za družino s tremi novorojenčki. Elegantno enodružinsko domovanje se nahaja v ruskem mestu Lipetsk, zasnovalo pa ga je podjetje Geometrium.

Prostorama: Toplina skandinavskega stila že na vhodnih vratih

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki