Dnevne sobe, jedilnica

Moderno stanovanje za družino popotnikov

Leta 2016 je podjetje Nomade Architettura Interior Design v Milanu opremilo luksuzno stanovanje, ki se nahaja v zgradbi iz 30. let prejšnjega stoletja. Oblikovalci so se osredotočili na potrebe 6-članske družine, staršev in štirih otrok. To je družina popotnikov, ki je v Milanu potrebovala stanovanje zaradi poslovnih obiskov.

Ambientdizajn 1/12/2017, 8:41 AM
Sprva je družina iskala hišo, v kateri bi se zaradi mešanice angleške elegance in italijanskega dizajna počutili kot doma, nato pa so se odločili za stanovanje.

Oblikovalci so želeli odpreti prostore in jih povezati tako, da se bodo postopoma razkrivali. Vhod je eleganten prostor, iz katerega se na eni strani odpira dnevna soba, na drugi strani kuhinja, na koncu hodnika pa se nahajajo spalnice. 

Dnevna soba gleda na park in je v celoti preplavljena z naravno svetlobo. Vzdušje je elegantno in sproščujoče. Pomembno vlogo igrajo tudi luči, ki so skulpture na stropu. Televizija je skrita za umetniškim delom, ki se premakne gor ali dol, če je potrebno.

Navdih: Dekoracija doma: umetnost v dnevni sobi

Jedilnica in kuhinja sta vizualno povezani s steklenimi vrati. Odprta vrata so kot dekorativne plošče ali elegantna vrata, ko so zaprta. Kuhinja je izdelana po meri. V sredini prostora se nahaja otok, ki ga prekriva marmor,  tudi v tem prostoru pa imajo lestenci pomembno vlogo, saj so preskok med klasičnim in sodobnim dizajnom, ki poskrbi za značaj.  

Navdih: Bungalov in njegova preobrazba v moderno hišo

Dekliška spalnica spominja na hišico za lutke. Romantično okno z lokom je opremljeno z oblazinjeno klopjo. Vzdušje je romantično in spominja na zgodbo o Petru Panu. 

Fantovska soba je preprosta in igriva.

Navdih: Otroška soba za dva otroka: nasveti za ureditev

Fantovsko kopalnico določa zelo močan, geometrijski dizajn. Vzorec iz belega in črnega marmorja krasi prostor na edinstven način.

Glavna spalnica je prefinjen prostor, dopolnjen s po meri izdelano garderobo, tapecirano v platno, ki zaseda eno steno v spalnici.Posebna pozornost je bila namenjena zasnovi kopalnice. Dnevna kopalnica je okrašena s temno sivo smolo in marmorjem v tušu in umivalniku. Kontrast med temnimi barvami in zlatimi venami marmorja ustvarja nepričakovano in prijetno vzdušje.Pogoj za ureditev luksuzne kopalnice je velika površina. Če nimate na voljo dovolj prostora, preverite 5 nasvetov za ureditev majhne kopalnice.

Glavna kopalnica je povezana s spalnico. To je svetleč in eleganten prostor v belem marmorju, ki prostor osvetli in mu da dotik romantike.

Navdih:

Marmor je tudi eden izmed Trendov 2016: 15 trendov v notranjem oblikovanju.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi