Dnevne sobe, jedilnica

Združitev rustikalnega in francoskega stila

Sodoben dom v Houstonu v Teksasu, ki je mešanica francoskega, rustikalnega in modernega stila, je leta 2016 zasnovalo podjetje Bankston May Associates. V francoskih ambientih je vedno mogoče začutiti dotik klasičnega in eklekticizma. So elegantno navrženi skupaj in so mešanica vsega.

Ambientdizajn 3/16/2017, 10:09 PM
Znano je, da imajo Francozi poseben je ne sais quoi, ko gre za modo in slog. Preprosto povedano – Parižani vedo, kako se je treba obleči. Ne vemo, zakaj so bili blagoslovljeni s takim talentom, vendar se zdi, da se ne spoznajo samo na modo, ampak znajo 'obleči' v francoskem stilu tudi notranjost svojega doma.

V moderni kuhinji in družinski jedilnici so arhitekti na minimalističen način združili moderno notranjo opremo z rustikalnimi teksturami - rustikalnim lesom, kamnito steno in grobim kamnitim tlakom. Pri združevanju modernega stila z rustikalnim ima nevtralna barvna paleta pomembno vlogo.

Navdih: Živahna obnovljena kamnita hiša v Umbriji

Na drugi strani se nahaja formalna jedilnica, ki pa pravzaprav ni prav nič formalna, ampak osupljiva s futurističnim minimalizmom.

V dnevni sobi pa se notranja oprema stilistično zopet vrne k francoskemu stilu in šarmu modrega žameta in zlatim poudarkom art decoja, čeprav rančarska tradicija ni popolnoma prezrta.

Verjetno se sprašujete, zakaj družina potrebuje dve kuhinji, vendar je to degustacijski prostor z vinsko kletjo.

Navdih: Praznična miza: kozarci in kultura pitja vinaTudi v spalnicah, ki se nahajajo v prvem nadstropju, so arhitekti združevali stile. V mansardni glavni spalnici so pomešali minimalizem z vplivi Provanse. Lahkotno in skoraj eterično.

Navdih: 4 načini, kako ustvariti sproščeno vzdušje v domuNavdih:

Starine naredijo katerikoli ambient bolj zanimiv in mu dajo veliko značaja. Če imate sodoben dom, je lahko izziv, kako pomešati starinske predmete z ostalo notranjo opremo, pa čeprav obožujete videz starin. Bodite ustvarjalni že pri nakupu, predvsem pa pri postavitvi starine v ambient. Več v članku Kako vključiti starine v sodobni ambient.

Foto: www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki