Ambient

Na 120 m2 je nastalo luksuzno enosobno stanovanje

Luksuzno moderno stanovanje, ki se nahaja v brazilskem mestu Curitiba, je zasnovalo podjetje Belotto Scopel Tanaka Arquitetura. Pri zasnovi dizajna modernega stanovanja, v katerem stanuje moderen par, je bilo treba družabno območje zasnovati tako, da je izkoriščen njegov maksimum ter da je primeren za druženje in zabave.

Ambientdizajn 10/7/2017, 10:18 AM

Stanovanje, veliko 120 m², je v izvirnem tlorisu imelo tri spalnice, vendar so ga popolnoma prenovili in preuredili, da so uresničili želje lastnikov. V iskanju najboljših možnih rešitev so ustvarili nove prostore v skladu z novimi dimenzijami, vendar je iz trisobnega stanovanja nastalo pravzaprav luksuzno enosobno stanovanje.

Stene kuhinje in ene od spalnic so podrli, da je nastal velik prostor, primeren za družabno območje. Druga spalnica se je spremenila v walk-in garderobno sobo, povezali pa so jo tudi s spalnico. Povečali so glavno kopalnico, kar je bila glavna zahteva lastnikov. 

Opredelitev talne obloge je bil eden najpomembnejših korakov v procesu oblikovanja. Lastnika sta želela dom z retro vibracijami, zato so arhitekti izbrali enotno leseno talno oblogo v vzorcu ribje kosti, ki je nameščena po vsem stanovanju. Druga zahteva lastnikov je bila navidezna opečnata stena, ki je določila in povezala celoten koncept notranjega oblikovanja.

Arhitekti so oblikovali edinstveno enoto, ki vsebuje vse kuhinjske naprave, hkrati pa ločuje kuhinjo od preddverja. Prvi vtis preddverja je pomemben, zato so arhitekti oblikovali unikatno komodo ter jo dopolnili s talno svetilko Guarda-Chuva oblikovalke Ane Neute in umetniškim delom brazilskega slikarja Glauca Mente.

V dnevni sobi velika sedežna garnitura razmejuje prostor dnevne sobe in jedilnice. Modri stoli Joy by Jader Almeida prinašajo barvo v prostor. Domača pisarna je povezana z dnevno-bivalnim območjem, vendar ločena z omaro, ki je v pisarni oblikovana kot regal s policami, v jedilnici pa je prostor za umetniško delo.V spalnici stene prekrivajo betonske plošče, ki ustvarjajo industrijsko vzdušje. Umetniško delo portugalskega umetnika Eduarda Bragança in svetilke Shanghai oblikovalke Ane Neute so dekoracija spalnice. 

Garderobno omaro so oblikovali arhitekti in jo popolnoma prilagodili lastnikom, katerih cilj je bil kar najboljši izkoristek prostora. Usmerjeni reflektorji in svetlobni trakovi osvetlijo tako visečo garderobo kot tudi celoten prostor na sodoben način.


"Končni rezultat je presenetljiv. Uspeli smo prevesti urbane, stilistične in visoke zahteve para v vse detajle interierja. Ustvarili smo ambient, ki je zaradi uporabljenih materialov in umetniških del tako intimen kot tudi prefinjen,” 

so povedali arhitekti biroja Belotto Scopel Tanaka Arquitetura.
Foto: Eduarda Macariosa, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki