Ideje za dom, nasveti, trendi

Članki, ki bodo olajšali prenovo vaše kopalnice

Prenova kopalnice je zahteven projekt. Morda ste že kdaj prenavljali kopalnico in veste, o čem govorimo. Načrtovanje postavitve, nakup potrebnih elementov, keramike ter pribora in materiala, odločanje o proračunu, iskanje ustreznih izvajalcev ... To je trdo delo, kajne? Skrivnost uspešnega projekta prenove se skriva v časovno pametnem in skrbnem načrtovanju. V nadaljevanju članka boste našli pregled nasvetov, idej in vprašanj, o katerih morate razmisliti pred prenovo kopalnice.

Ambientdizajn 6/1/2017, 8:50 AM
NAČRTOVANJE PRENOVE

Skrivnost uspešnega projekta prenove kopalnice se skriva v časovno pametnem in skrbnem načrtovanju, zato najprej preberite Popoln vodič za prenovo kopalnice!


O TRENDIH V KOPALNICI se lahko seznanite v štirih člankih:

V članku Kopalnica in trendi 2017/18: dizajn, barve ... smo se posvetili prihajajočim trendom v kopalnicah. Na prvi pogled se zdi, da je kopalnica dolgočasen prostor, v katerega modni trendi ne sežejo. Vendar, če pomislite, da je kopalnica prostor, kjer preživimo veliko časa, zakaj ne dovolite domišljiji, da bi poletela in spremenila kopalnico v interier, poln stila in lepote. Naslednji nasveti naj vam bodo v pomoč.Leto 2016 je prineslo nove trende, ki smo jih lahko videli v projektih uglednih arhitektov, oblikovalcev kot tudi v domovih ljubiteljskih notranjih oblikovalcev. Naredili smo seznam trendov Trendi 2016: 15 trendov v notranjem oblikovanju oziroma najbolj trendnih predmetov in materialov, ki smo jih v zadnjih 12 mesecih na arhitekturnih blogih, v pohištvenih salonih in na Pinterestu največkrat občudovali, vzorčasta keramika, šesterokotna keramika in marmor pa še kar vztrajajo.

Stanje duha se začne z vstopom v kopalnico, pravi Ceramica Cielo. To je podjetje, ki je zavezano k razvoju edinstvene kopalniške opreme za sodobno kopalnico. Prepričani so, da se stanje duha začne z jutrom oziroma z vstopom v kopalnico. Če vas zastarela kopalniška oprema spravi na obrate že zjutraj, potrebujete spremembo. Potrebujete kopalniško opremo, ki vas bo navdušila, predramila, vam dala krila in stil ter ustvarila občutek razkošja in pomembnosti.Domači spa: Geberitova kopalnica za užitek
Razvajanje in sprostitev v domači kopalnici postaja trend. V vse hitrejšem tempu življenja je pogosto pravi dosežek, da si uspemo ob koncu delovnega dne utrgati nekaj dragocenega časa zase in za svoje bližnje. Veliko sproščujočega časa pa preživimo prav v kopalnici, ki je lahko naš osebni prostor sprostitve, vedno bolj pa postaja tudi prostor za druženje z družinskimi člani ali s prijatelji.
Ureditvi in opremi MAJHNE KOPALNICE smo se posvetili v naslednjih treh člankih:


1. 5 nasvetov za ureditev majhne kopalnice
Ali vam pomanjkanje prostora v kopalnici povzroča stres? Dvomite, da lahko povečate kopalnico, ne da bi razbijali stene? Obstaja nekaj preprostih načinov, ki bodo dali vaši kopalnici iluzijo prostora, ob tem pa vas ne bodo stali celega premoženja.

2. Ureditev majhne kopalnice
Ker je v majhni kopalnici prostor zelo omejen, se morate prepričati, da ima vsak element svoj namen in je funkcionalen na tak ali drugačen način.

3. Duravit: kopalniška oprema za majhne kopalnice
Omejen prostor ne pomeni tudi omejene svobode oblikovanja. Ustvarjalna uporaba razpoložljivega prostora lahko spremeni celo majhno kopalnico in stranišče v izjemen kopalniški prostor. Majhen tloris kopalnice zahteva zgoščen dizajn, pravi podjetje Duravit, eden največjih proizvajalcev kopalniške opreme.
Če boste v poletnih mesecih prenavljali 'samo' STRANIŠČE, preverite naslednji članek:


Je vaše stranišče zanimivo ali dolgočasno? Da je stranišče funkcionalno, sta potrebna samo dva kopalniška elementa – WC-školjka in umivalnik, da pa je zanimivo, je potrebno mnogo več.

S čim obložiti kopalnico? Z vzorčasto keramiko, marmorjem, barvito keramiko ali mozaikom? 
V devetih člankih lahko spoznate vse možnosti. 


1. Vodič po sodobni vzorčasti keramiki

Sodobna vzorčasta keramika obuja tradicijo na nov, sodoben način, zaradi česar so vzorci primerni tudi za sodobne prostore. S sodobno vzorčasto keramiko lahko ustvarimo tako dekorativne kot tudi minimalistične prostore. Med množico vzorčastih ploščic smo izbrali najzanimivejšo keramiko.2. Kako vključiti marmor v notranje opremljanje

Marmor da prostoru čist, eleganten videz. V zadnjih nekaj desetletjih je marmor v notranjem opremljanju padel v nemilost, potisnjen je bil na stranski tir, sedaj pa doživlja pravi razcvet.

3. 17 kopalniških idej, ki so vse prej kot dolgočasne

V 60. in 70. letih prejšnjega stoletja so bile slovenske kopalnice polne turkiznih, umazano rožnatih, celo rdečih, olivno zelenih in rumenih kopalnic. V začetku 80. let pa so se začele pojavljati kopalnice v bež in belih odtenkih. Niso vse nevtralne kopalnice slabe oziroma dolgočasne, a naslednja vzorčasta keramika nas vabi, da se poslovimo od mirne kopalnice in zasnujemo drugačno kopalnico.4. 10 načinov, kako dodati barve v kopalnico

Nevtralni odtenki so priljubljena izbira za kopalnice, vendar to ne pomeni, da so druge barve prepovedane. V majhnem prostoru se zdi uporaba barve tvegano dejanje, vendar je na manjši površini enostavneje uporabiti močno barvo, ne da bi bilo premočno. Tukaj je 10 preprostih načinov, kako dodati barve v kopalnico, prostor pa bo kljub temu še vedno izčiščen in povezan.

5. Čudovito kopalnico naredijo fascinantni mozaiki

Mozaične ploščice so v zadnjih letih postale zelo priljubljene. Z mozaikom lahko obložimo mesta, ki bi bila zaradi okroglin in neravnih površin zelo nehvaležna za polaganje ploščic. Svet mozaikov je neverjetno pisan, raznolik ter mnogih barv in odtenkov. Prav tako pisana je paleta materialov, iz katerih so izdelani mozaiki. Barvno steklo da mozaiku prosojno lepoto in moderno svežino, kamniti mozaik ustvari monumentalnost ... Mozaik, sestavljen iz različnih materialov, ima posebno lepoto. Čudovito kopalnico naredijo fascinantni mozaiki, saj dajo kopalniškemu prostoru posebno lepoto.

6. Keramika v videzu lesa 

SLIMTECH TIP 32 je kolekcija laminirane stenske/talne keramike z videzom lesa, ki jo je za podjetje Ceramiche Lea oblikoval arhitekt Diego Grandi. Ustvaril je osupljiv vzorec ribje kosti, ki je primeren tako za tla kot tudi stene.

7. Color Now by Fap ceramiche: barve so se vrnile

"Naj vas navdihnejo." To je slogan podjetja Fap ceramiche, ki predstavlja novo kolekcijo Color Now. Kolekcija slavi barvo, njeno izjemno moč izražanja in sposobnost, da vzbudi čustva. Nova kolekcija pa je nenazadnje tudi trendsetrska duša, ki je značilnost omenjene blagovne znamke.


8. Siva barva in beton

Siva je nevtralna, uravnotežena barva. Siva je hladna, konservativna barva, ki redko vzbudi močna čustva, čeprav jo je mogoče dojemati kot monotono ali trendno barvo. Siva je odlična nevtralna barva, kar je razlog, zakaj jo oblikovalci pogosto uporabljajo na stenah in tudi tleh v kombinaciji z betonom. Siva barva je lahko dramatična, elegantna in brezčasna, pa tudi mirna in sproščena barva.

9. Vodoodporne tapete iz vinila za vzdušje kopalnice

Ker so vinilne tapete Devon & Devon vodoodporne, so primerne predvsem za kopalniške prostore.


IZBRATI KOPALNO KAD ali TUŠ? 


1. Luksuzna kopalnica s samostoječo kopalno kadjo
Kopalnica je zavetje in odmik sodobnega človeka od vsakdanjega stresa. Ne glede na stil kopalniške opreme oziroma stil, ki vam je všeč, lahko kopalnico opremite s številnimi tehnološkimi napravami, luksuznimi materiali in različnimi podrobnostmi. S spreminjam barve brisač, zamenjavo ogledala, svetil in armatur lahko bistveno izboljšate že nekoliko zastarelo podobo kopalnice. A luksuzna kopalnica je nekaj več.

2. Tuš kabina ali kopalna kad?
Kaj moramo vedeti, da bo izbira lažja.

3. Kaj moraš upoštevati pri izbiri nove kadi
Ko izbiraš novo kad, moraš razmisliti o nekaterih stvareh, na primer o stilu, materialu, funkcionalnostih ter cenah.
Tudi RASTLINE so pomembne v sodobni kopalnici:

Imate velike sanje, ki se nočejo uresničiti – da bi se vaša kopalnica in tuš spremenila v nekaj, kar je podobno rajskemu vzdušju? Občudovali bi lepe rože, bujno rastlinje, uživali v toplem ozračju, izjemnih razgledih, žvrgolenju ptic, zvokih valovanja morja ... Verjetno bi vse našteto doživeli na tropskem otoku, ker pa smo tukaj, moramo izbrati druge možnosti. Več v članku Najboljše rastline za okrasitev moderne kopalnice
PRIPRAVA NA GRADBENA DELA


Težavam se v času prenove kopalnice ne morete izogniti, PRIPRAVA pa bo pripomogla, da se boste lažje spopadali s težavami in gradbenim stresom, ko ne bo vode, elektrike, delujočega stranišča ... Za konec tega pregleda nasvetov in idej preberite članek Kako se pripraviti na prenovo stanovanja, hiše.
 

Foto: posamezni članki, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki